HTML/JavaScript

divendres, 26 d’abril del 2013

EL VALOR DE LA FILOSOFIA NO ÉS NEGOCIABLE

Hola a tots, som un grup de 1 de Batxillerat del G1 de l'àrea de Filosofia. Aquest està format per : Elena Luque, Laura Patiño, Natalia Juste, Bárbara Esteve, Adrián Vieco, Arantxa Vilaplana, Mario García, Alex Sanchez, Rubén Martinez, Rubén Corella i Yeray Romero. 


El que pretenem amb aquets treball és conscienciar a la gent, en especial als joves estudiants mitjançant una representació digital de la importància de poder seguir disfrutant d’aprendre filosofia als nostres instituts i tot allò que ens aporta aquesta a les nostres vides i com la llei LOMQE vols acabar amb ella.


Actualment la filosofia és una de les principals candidates per a desaparèixer del nostre pla de estudis com així ho han decidit les autoritats polítiques del moment, però s’obliden de que el que ens estan llevant és més que una simple matèria considerada inútil o una pèrdua de temps. La filosofia és la ferramenta, el instrument que ens ajuda a formar-nos com a persones en societat, és la que ens permet criticar els nostres propis comportament i el món que ens envolta, ens permet dubtar i raonar, fer-nos sentir que formem part d’un món que intentem comprendre. Resulta, per tant irònic que ens priven de practicar la reflexió crítica com a matèria d’estudi en els plans educatius, quan conforme afirma Gilles Deleuze “ La filosofia serveix per a frenar l’estupidesa i la baixesa del pensament, fent d’aquestes una cosa vergonyosa i impedint que vagen tot lo lluny que desitjarien”.  La importància d’aprendre filosofia, és la importància d’aprendre sobre aquells que van “inventar” la reflexió crítica i front a la pregunta de “Per a que serveix la filosofia” la resposta és simple: és millor haver llegit i aprendre filosofia que no haver-ho fet.

Ací vos deixem el nostre mapa mental amb informació de la nova llei LOMQE, la qual afecta a aquesta asignatura, i quins canvis vol realitzar, a més del vídeo per a poder mostrar-vos l’autèntic valor de la reflexió crítica com a part fonamental de l’ésser humà per a viure i comprendre el món on vivim, tasca de la que es fa càrrec la filosofia.



http://youtu.be/nYFITK5Rf7w


I a més vos afegim la lletra de la cançó cantada al vídeo per que la pugeu seguir millor.
També vos ajuntem el document amb els textos filosòfics i el disseny de la campanya de difusió.
I per últim hem difos per les xarxes socials com ara facebook i twitter la nostra campanya per a que puga arribar a tots i totes!

TOTS JUNTS FEM FILOSOFIA!

4 comentaris:

  1. L'esquema és incomplet i no mostra la situació anterior a la Lomqe per poder comparar. UNA PENA.

    ResponElimina
  2. No puc saber on estan els posts de facebook i twitter

    ResponElimina
  3. Crec que la idea del producte és bona però pense que falta temps per treballar-la en quant a la lletra, l'assaig de la cançò, l'enregistrament (es mou massa la càmera). Una pena no poder veure la resta a les xarxes.

    ResponElimina
  4. Els posts de facebook i twitter, estan als nostres facebooks i twitters corresponents.
    Respecte al producte final no podem fer res més, ho hem intentat fer el millor possible en el temps i recursos que teniem.

    ResponElimina