HTML/JavaScript

dijous, 7 de març del 2013

Entrevista a filòsof

Bona nit.
Ací deixem l'enllaç del nostre filòsof (Plató), hem realitzat un facebook ja que ens pareixia interessant adaptar les noves tecnologies a un aspecte tan antic com son les seves teoríes i punts de vista, aquest es el facebook de el nostre Plató:

Plató

També hem creat dos facebooks més de dos filòsofs diferents, per a que pogueren  intervindre en ls conversacións am la fi de fer mes interessants les argumentacions, ja que els tres filòsofs pensen diferent.

Protágoras de Abderas

John Locke

Pensem que hem realitzat un bon treball ja que hem utilitzat tots els recursos al nostre abast i hem contestat bassant-nos en els nostres coneixements i capacitats.
El facebook l'hem organitzat de manera molt natural, es a dir com una persona d'avuí en dia l'utilitza, hem llençat preguntes a l'aire i persones les han contestat y hem fet uns xicotets debats també amb la fí de trovar la millor conclució.

A continuació vaig a mostrar les preguntes que s'han respost al facebook.


1.Que va fer que et decidires dedicarte a la filosofia?
Bé, sempre hi vaig tindre molt d’interès per la política i inclòs hi vaig participar, però la meva joventut va estar marcada per la guerra entre Atenes i Esparta, i per la posterior època de terror dels "Trenta Tirans" que ens van governar després de la caiguda d'Atenes.
Degut a aquestes vivències, vaig arribar a la conclusió de que l'única manera de conduir la societat a l'harmonia era instruir els futurs governants perquè aconseguiren conèixer les IDEES i així poder guiar el poble d'una manera justa i honrada.
2.Relacionat amb la teua última resposta, com podríem aconseguir que aquests "aprenents de governant" per dir-ho d'alguna manera, arriben a tindre aquest concepte de la veritat i dels valors morals?
Seguint la doctrina que el meu mestre Sòcrates hem va ensenyar, el primer pas és fer que l'alumne dubte de la veracitat del que creu i que s’adoni de que la realitat no es així.
Açò ho aconseguim mitjançant preguntes que el fan caure en contradiccions. Quan reconeix la seua pròpia ignorància ja està preparat per a la segona fase.
Aquesta consisteix en guiar convenientment el discípul mitjançant preguntes per a que arribi per ell mateix al coneixement de la veritat, sols possible a través de LA RAÓ.
3. I si algun alumne es considerara que no ha aconseguit conèixer La Veritat, no se li estaria permés ocupar un càrrec polític?
No, perquè si dixarem que una persona sense els coneixements adequats tinguera la possibilitat de dirigir la societat patiríem el risc de que, al no tindre els valors morals adequats, conduira al poble per un camí perillós.
4. Com pots afirmar que a la saviesa s’arriba amb la raó si és sols l’experiència la que ens pot confirmar la veracitat de qualsevol judici? La raó sols ens ajuda a relacionar idees i fer judicis que, gràcies als fets, es converteixen en simples tautologies.
El saber NO pot basar-se de cap manera en la informació proporcionada pels sentits ja que aquests són exclusius de la nostra espècie i per tant les afirmacions que ens proporcionen són relatives al subjecte.
És necessari basar-se en evidències racionals ja que corresponen amb la veritat objectiva i per tant, la absoluta.
5. No estic completament d'acord amb això. Com podem saber amb completa seguretat que a la veritat a la que arribem és universal? A cas els raonaments no són subjectius a la persona i el seu condicionament històric cultural?
Si acaptàrem açò no tindria sentit parlar de ciència o ensenyança ja que qualsevol persona estaria en la veritat si així ho creuera i tal sols perquè alguna cosa pareguera vertadera ja ho seria, per tant ningú emprendria la recerca de la veritat ja que amb la primera conclusió que trobara es donaria per satisfet sense qüestionar-se res més.


6.Què penses sobre les ultimes noticies conegudes sobre els alts càrrecs del govern, tal com Luís Barcenas?
Es una vergonya que aquesta minoria se aprofite de la falta d’irreflexió, i de vegades insensatesa, del poble; arrastrant-lo a la desgràcia i manipulant-lo per al seu benefici personal i econòmic. Un bon governant hauria de conèixer l’autentica realitat del Bé i la Justícia perquè tal sols ell, al conèixer la vertadera naturalesa de les Idees, es l’únic que pot emetre judicis aplicats a la vida real.
7. Serà açò verd? (foto de un camp verd)
Anna: Si que es verd, ja que així ho veig.
Plató: Estás completament segura? Com saps que els sentits no ens proporcionen una informació incorrecta i el que creguem no es correspón a la realitat? Ja que les nostres formes de persepció son exclusives del humans, per tant no podem admetre el que observem a través dels ulls com una veritat inmediata ja que cualsevol altra intel·ligència podria considerar que la realitat es d'altra manera.
8. Que opines d'aquest cos perfecte? (foto de una model)
Plató: Que entens tu per perfecte?
Anna: Bé... sols cal mirar-la una vegada per donar-se compte de que es un cos perfecte....
Plató: Que dicta les condicions de la perfecció? El fet de tindre un determinat pes ens fa millors? fa uns segles el ser "entrada en carns" era considerat signe de classe alta, per tant açò de la perfecció que dius es molt relatiu... Cada societat estableix uns criteris que canvien segons el context històric i cultural. Aleshores no podem afirmar que aquesta dóna simbolitza a perfecció ja que aquest terme es rotatiu.
9. Quina és la teua opinió sobre la cosmologia? (foto rotació dels planetes)
Pense que aquesta ciència no es fiable ja que depenem d'unes teories basades en l'experiència dels sentits, del que deduim a partir de les observacions del món.
10. Aleshores, afirmes que no es pot arrivar a una veritat cientÍfica universal i que la ciÈncia no es més que teories que funciones tan sols fins que es demostra que estan errades?
No, jo conside que si hi existeixen teories universals pero que nosaltres no podrem arrivar mai a coneixer-les en la seua totalitat perquè depenem del que veiem per fer els nostres estudis i per tant són relatives a la nostra capacitat de percepció. Al contrari de les matemàtiques, en les quals sols necessitem la nostra capacitat racional per arribar a conclusions que,evidentment , han de ser vertaderes si hem fet correctament el procés de reflexió.

Esperem de debò que aquest treball siga d'ajuda a tot el món que estiga dispost a saber de la vida de aquestos filòsofs tan interesants i al saber que pensen i que els inquieta.
Moltes gràcies.

2 comentaris:

  1. Ja vos he dit que la presentació de tot el treball al bloc, desmereix el magnífic treball d'entrevista que heu fet. Alguna pregunta sobre la cosmologia, per exemple, no era del tema i conté algun error doncs feu de Plató un relativista o està malament expressada però la resta és fenomenal. Crec que demanaré publicar-la al FB de l'escola. Em deixeu, veritat?
    De nou felicitacions.

    ResponElimina
  2. Clar que sí Ana! tens el nostre permís ;) ara rellegirem les preguntes per vore si tenim alguna errada d'expressió.
    Un bes

    ResponElimina